Petrokemi

Brandrisk är en stor fara för den petrokemiska industrin på grund av de mycket brandfarliga ämnena som är involverade i produktionen. I sådana miljöer kan oavsiktliga läckor från ineffektiva eller nedbrutna tätningar få förödande konsekvenser.

Med tanke på att vissa petrokemiska fabriker potentiellt har tusentals flänsförband, är det viktigt att man kan lita på tillförlitligheten och prestandan i flänsförseglingen. Våra brandsäkra Thermiculite®-tätningsmaterial uppfyller API 6FB-standarden, det enda erkända brandsäkra testet för packningar. Förutom risken för brand från material som läcker ut från en rördel, finns också risken för att en extern brand tänder material i fogen och förvärrar situationen. Våra brandsäkra packningar har alla godkänt test, så du kan vara säker på att de kommer att hålla.

Ställ en fråga

Behöver du hjälp med att bestämma vilken produkt som passar ditt projekt? Eller vill du prata med en av våra experter om ditt problem och den bästa lösningen? Använd formuläret nedan för att ställa en fråga.

Nytt fält