Livsmedel

Ett av de främsta problemen i livsmedels- och dryckesindustrin är att skydda förbrukningsvaror från föroreningar. Tätningar måste bibehålla sin integritet för att undvika föroreningar som kommer in i produktionsprocessen, antingen från yttre källor eller på grund av urlakning från packningsmaterialet.

Av hygieniska skäl använder produktionsanläggningar ofta rörledningar i rostfritt stål och kärl som lätt kan rengöras med ånga under tryck. Detta kan ha en negativ inverkan på tätningen. Vårt omfattande utbud av tätningslösningar möter dessa utmaningar och mer.

Vårt sortiment av Sigma® PTFE-material motstår nedbrytning från ånga, är i sig naturligt rena och erbjuder utmärkt tätningsprestanda även i belastningsskadade flänsar. Utbudet av specialprodukter är certifierade enligt EC1935 och är FDA-kompatibla.

Ställ en fråga

Behöver du hjälp med att bestämma vilken produkt som passar ditt projekt? Eller vill du prata med en av våra experter om ditt problem och den bästa lösningen? Använd formuläret nedan för att ställa en fråga.

Nytt fält