Momentum Industrial, en del av Momentum Group, har idag tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i LocTech AB. LocTech är en heltäckande leverantör av tätningar för roterande och statiska applikationer och förvärvet stärker Momentum Industrials position inom området. Tillträdet beräknas ske den 1 mars.

– LocTech löser problem som har med tätningsteknik att göra – vilket även vi på Momentum Industrial gör. Förvärvet innebär att bolagen tillsammans får ett ännu starkare erbjudande inom mekaniska axeltätningar, plan- och boxpackningar och kompensatorer till den tillverkande industrin, där vi har gemensamma kunder, säger Jimmy Norlinder, vd på Momentum Industrial.

LocTech blir dotterbolag till Momentum Industrial

LocTech grundades 2002 av Niklas Öman. Företaget tar helhetsansvar för en tät anläggning, arbetar målmedvetet i samarbete med kunderna för att skapa bästa förutsättningar att utveckla underhållsarbetet, öka driftsäkerheten och på så sätt öka deras lönsamhet. Företaget erbjuder tätningar för roterande och statiska applikationer, deras produktgrupper omfattar mekaniska axeltätningar, boxpackningar, planpackningar i fibermaterial, grafit, PTFE och metall samt kompensatorer i väv, stål och gummi. LocTech har verksamhet i Stenungssund, Växjö och Piteå, omsätter cirka 13 MSEK per år och har 6 medarbetare. LocTech blir en del av Momentum Industrial och kommer att drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter.

– Vi ser fram emot att vara en del av Momentum Group. Deras vision om att vara kundens bästa hållbara val ligger oss nära. För oss handlar det också om att erbjuda den bästa lösningen som både är lönsam och hållbar för våra kunder. Tillsammans med Momentum Industrial stärker vi vårt erbjudande till våra kunder ytterligare och min förhoppning är att detta skapar möjligheter att fortsätta utveckla bolaget, säger Niklas Öman, grundare och ägare av LocTech.

Momentum Industrial är verksamma i Skandinavien och är Nordens marknadsledande leverantör av industrikomponenter och tjänster med lokal lagerhållning och försäljning på ett 30-tal orter i Sverige och i Norge. Momentum Industrial har ca 310 serviceinriktade medarbetare till sina kunders hjälp när problem behöver lösas. Lokal tillgänglighet till produkter, know-how från ledande tillverkare, kundanpassade produktutbildningar, logistiklösningar och jourservice är några hjälpverktyg som Momentum Industrial erbjuder. Momentum Industrial ingår i den börsnoterade koncernen Momentum Group.

 

Momentum logo